mysummits.blogg.se

Resorna till topparna!

Gör det nu!

Publicerad 2016-03-11 13:22:22 i Allmänt,

Något som gör mig vansinnig är när folk säger "Jag gör det sen", "jag skulle vilja göra", "jag önskar att jag kunde göra", "jag har tänkt göra det" osv.
 
Nej!
Gör det nu!
 
Oavsett om det är torka av den där hyllan med damm på, boka drömresan eller börja träna osv.
Har du hinder från att göra det som t.ex. pengar - visst - men böja sätta upp delmål då. När vill jag resa, hur mycket behöver jag spara?, hur mycket kan jag spara varje månad? Det är så enkelt.
 
Jag är en - jag gör det nu eller jag säger det direkt. Det är bara jobbigt att gå och dra på saker, speciellt saker som kan vara lite jobbiga.  Men det blir ju bara mer ångest om man inte tar tag i det direkt.
 
Jag blir ofta ifrågasatt hur hinner du göra allt eller hur har du råd att göra allt?
Jag tar tag i saker direkt efter jobbet t.ex. hinner jag slå på en tvätt, en diskmaskin, rasta Nikita, träna, fixa matlådor osv. Igår sorterade jag till och med mina träningskläder för att jag försökt övertala mig själv att jag behöver nya men efter sorteringen insåg jag ganska snabbt att nej de behöver jag inte. Det blir inte mycket tv tid eller slappa tid, oftast på kvällarna somnar jag innan introt till en tvserie gått klart.
Och vad gäller pengar lägger jag varje månad upp en budget så jag vet hur mycket jag kan spenendera på vad. Förra året lade jag över 100k på att resa. I år har jag andra mål som jag bokat möte för om 1,5 vecka.
 
Det jag vill komma fram till är att gör det nu! Det finns inget "sen", sätt upp delmål eller ta bara tag i saker som stör dig direkt så slipper du jobba upp en iritation eller ångest. Gör något redan idag som du tänkt på länge.
Gör de bara! Nu!
Fokus på målet!
//Emelie
 

Om

Min profilbild

Emelie

Jag är en tjej på 28 år som lever ett aktivt liv med resor, OCR, bergsklättring och sportklättring, marathon och ultralopp, motorcyklar, dykning, monté, snowboard, boxning och hundar. Följ gärna mig i jakten på mina toppar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela