mysummits.blogg.se

Resorna till topparna!

Vinnare x2

Publicerad 2016-06-07 10:49:00 i Allmänt,

I fredags hoppade jag och Nikki in i bilen och satte fart mot Södertälje för en tävlingshelg. När vi kom fram checkade vi in på Scandic och morgonen därpå va de snabb frukost och sedan iväg mot tävlingsplatsen för invägning och veterinärbesiktning. 07:35 sladdade vi in på området och invägningen slutade 07:40 så vi hade 5 minuter till godo!
 
Nikki vägde in på 23.0 kg och veterinärbeskitningen gjorde hon som en proffs, stog snyggt medans veterinären kollade tassar, böjde benen och lyssnade på hjärtat.
Det va så härlig stämning att komma till tävlingsplatsen och träffa alla goa WP människor. Sedan va de tävlingsstart och det va lättast till tyngs som startordning.
 
Första klassen tog Svenne och Bella från gbg hem segern. Sedan var det dags för mig och Nikita Vi va 4 st i min klass och en bra hund från Finland. Det va spännande på slutet - det va jag och den Finska hunden kvar, jag kunde köra taktiskt och välja att dra en vikt över den hela tiden, vilket jag även behövde eftersom Nikita va tyngst i klassen. På slutet klarade inte den Finska hunden sitt drag och då hade jag o Nikki redan vunnit men vi gick in och drog ett till drag för att få ett nytt hundbästa så vi gick in och drog 1110kg och hon klarade det lätt! Efter det gav vi oss med tanke på att jag ville spara på krafterna till dagen därpå.
Nästa klass tävlade Rickard och Daizy från gbg och tog även dom hem guldet så Göteborg hade en riktigt bra dag! Av oss tre som åkte tog vi hem tre guld, det är svårslaget!
 
Firade efteråt med Pizza och jag och Nikita tog en powernap på hotellet innan vi gick ut och träffade gänget igen. Jag drack faktiskt vatten på kvällen och gick till gymmet och körde en timme det va riktigt skönt.
 
Dag två, då fick vi njuta mer av hotellfrukosten då invägning o vet. besiktning reda va avklarat så vi va på tävlingsplatsen 08:30 för handlersmöte. Idag var det ändrad startordning så tyngst till lättast.
 
Denna dagen va vi 5st i Nikitas klass och spänningen va total på slutet vi va två svenska hundar kvar, varav den andra vägde mycket mindre än Nikita så vi va tvugna att dra rejält tungt och den Finska hunden va även den bättre denna dagen. Men på slutet va de jag och den Finska kvar igen som klarade dra 1110kg sedan gick jag och Nikita in på 1310kg och klarade det, Finska gick in på samma och då va jag rejält nervös för klarade dom det skulle jag och Nikita få svårt att slå dom, men dom klarade det inte och då hade jag och Nikita vunnit! Men jag gjorde ändå ett försök på 1410kg men precis när hon fick vagnen i rullning gick hon upp i stress och började skälla på mig. Då tog jag ner henne sen fick hon dra vagnen med hjälp så att hon ändå trodde att hon klarade det och fick ett bra avslut, vi hade ju redan vunnit och med ett nytt hundbästa på hela 1310kg!!!
 
Jag va så sjukt nöjd med hela helgen och vår insats, det kunde inte gått bättre och kul med alla underbara människor och en riktigt bra bana. Det tackar vi Sveriges Hundatletklubb för, vi ses igen i Augusti!
 
//Emelie

Om

Min profilbild

Emelie

Jag är en tjej på 28 år som lever ett aktivt liv med resor, OCR, bergsklättring och sportklättring, marathon och ultralopp, motorcyklar, dykning, monté, snowboard, boxning och hundar. Följ gärna mig i jakten på mina toppar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela